BEŞ YILDIZLI DEMOKRASİ OLMADAN BEŞ YILDIZLI TURİZM OLMAZ
12.02.2022

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İstanbul TÜYAP Fuar Merkezinde düzenlenen EMITT 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katıldı. Tanıtım stantlarını ziyaret eden İnce, turizm sektörünün nabzını tuttu. İnce, “Beş yıldızlı demokrasi olmandan, beş yıldızlı turizm olmaz” dedi.

İnce, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

GELECEĞİ OKUMAYA İHTİYAÇ VAR

Türkiye’nin pek çok sorunu var. Türkiye’de hukuk devleti sorunu var. Demokrasi sorunu var, gelir adaletsizliği sorunu var, terör sorunu var, tarımla ilgili sorunlar var, hayat pahalılığı var. Ama bütün bunları çözebilmek için Türkiye’nin doğru düzgün, rekabete açık bir Kamu İhale Kanunu’na ihtiyacı var. Liyakati tekrar hatırlamasına ihtiyaç var. Dijital teknolojilere ihtiyaç var. Dünyayı iyi anlamaya ihtiyaç var. Geleceği okumaya ihtiyaç var. Ama her şeyden önce de Türkiye’de öncelikli sektörleri belirlemeye ihtiyaç var.

BEŞ YILDIZLI DEMOKRASİ OLMADAN 5 YILDIZLI TURİZM OLMAZ

Öncelikli sektörler nelerdir; tarımdır, tarıma dayalı sanayidir, savunma sanayidir, tekstildir, dijital teknolojidir hepsinden önemlisi de turizmdir. Türkiye 100 milyar dolar turizm geliri, 100 milyon turizm hedefini koyabilmek için, bunu başarabilmesi için önce Türkiye’de demokrasinin olması lazım. Beş yıldızlı demokrasi olmadan, beş yıldızlı turizm olmaz. Bir de Türkiye’nin 81 vilayetini düşünmesi lazım.

TURİZMDE ÇEŞİTLİLİK ŞART

Türkiye’ye gelen turistlerin yüzde 86’sı 3 kente geliyor. İstanbul, Muğla, Antalya. Bunu çeşitlendirmeden, demokrasimizi güçlendirmeden zenginlik mümkün değil gibi görünüyor. İnşallah, Allah’ın izni milletin isteğiyle Memleket Partisi olarak bunu hep birlikte başaracağız.