Genel Başkanımız Muharrem İNCE: "BU AĞLANILACAK BİR DURUMDUR. YARGININ BU HALİ İÇLER ACISIDIR."
16.12.2022

BU AĞLANILACAK BİR DURUMDUR. YARGININ BU HALİ İÇLER ACISIDIR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Uşak’ta yurttaşlarla buluştu. Ulu Cami’de cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Muharrem İnce açıklamalarına şöyle devam etti;

Türkiye’nin 1 numaralı sorunu; yargı sorunu. Diğer bütün sorunlar buna bağlı. Doların 19 lira olması, gençlerin işsiz olması, ekonomimizin kırılgan olması bütün bunların bir numaralı sebebi yargıdır. Bağımsız, tarafsız, adil, hızlı, etkin bir yargı düzeni kurmadan Türkiye’de refah mümkün değildir, huzur mümkün değildir. Yargı, siyaseti dizayn ediyor, yargı siyasete yol çiziyor. Bu olamaz, bu kabul edilebilir bir durum değildir. Önceden bu ülkede sürekli olarak yargısız infazlardan söz ediliyordu. Şimdi yargı yoluyla infaz var; siyasi infaz, bunu kabul etmiyoruz.

Onun için biz, Memleket Partisi olarak Sayın Ekrem İmamoğlu’na verilen siyaset yasağını kabul etmiyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz, kime verilirse verilsin. Biz kişilerin peşinde değiliz, biz demokrasinin peşindeyiz. Bu ülkenin özgür, mutlu, refah içinde olmasını istiyoruz. Çocuklarımızın güzel yaşamasını istiyoruz. Geçmişte Tayyip Erdoğan’a verileni kabul etmediğimiz gibi Ekrem İmamoğlu’na verileni de kabul etmiyoruz. Benim de yargılandığım bir dava var Uşak’ta, aynı siyaset yasağı bana da istendi. Ben de kabul etmedim. Ama hepimizin, 85 milyonun oturup düşünmesi gereken bir konu daha var; bu gerçekten sevinilecek bir durum değildir. Bu ağlanılacak bir durumdur, yargının bu hali içler acısıdır. Hepimizin buna ağlaması lazım.