İNCE: "BELEDİYE BAŞKANI’NA 24 SAAT SÜRE VERİYORUM."
11.08.2022

Memleket Partisi Genel Başkanı Memleket Buluşmaları Programı kapsamında Manisa’nın Akhisar ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerinden sonra açıklamalarda bulunan İnce, iktidar ve muhalefetin rant ittifakı kurduğunu dile getirdi. Bu açıklamalarından sonra Memleket Partisi Parti Meclisi üyesi Ali Acar’ın sahibi olduğu otelin mühürlendiğini söyleyen İnce Belediye Başkanı’na seslenerek; “Belediye Başkanı’na 24 saat süre veriyorum. Bak başkan intikamla kinle belediyecilik yapılmaz. Çok kısa sürede bütün parti meclisi üyeleriyle birlikte oraya geleceğim. Senin verdiğin o ruhsatların önünde açıklamalar yapacağım. Seni ifşa edeceğim millete.” dedi. İnce açıklamalarına şöyle devam etti.

Birkaç gün önce Muğla’da “Burada rant ittifakı var. Sadece Cumhur İttifakı, Millet İttifakı yok, rant ittifakı var.” demiştim. Marmaris’te açıklamıştım bunu. Ruhsatı belediye veriyor muhalefetten. ÇED raporunu iktidar veriyor. Ortaklaşa götürüyorlar yani, bunu söylemiştim. Tabi Marmaris’in 15 yıl belediye başkanlığını yapmış arkadaşımız Ali Acar partimizin parti meclisi üyesi. Bunu açıkladıktan sonra dün, arkadaşımızın orada oteli var. Şuan ki muhalefet belediyesi gelmiş arkadaşımızın otelini mühürlemiş. Şimdi buradan sesleniyorum. Belediye Başkanı’na 24 saat süre veriyorum. Bak başkan intikamla kinle belediyecilik yapılmaz. Çok kısa sürede bütün parti meclisi üyeleriyle birlikte oraya geleceğim. Senin verdiğin o ruhsatların önünde açıklamalar yapacağım. Seni ifşa edeceğim millete. Bu rant ittifakını bütün millete anlatacağız.


MERDAN YANARDAĞ PALAVRAYI BIRAK AYLIK KAÇ PARA ALIYORSUN CEVAPLA
Medya diz çökmüş. Allah’tan yerel medya var. Medya’nın yüzde 85’ini iktidar ele geçirmiş. Yüzde 15’i de muhalefetin. Dün bana laf ediyor Merdan Yanardağ. Bir soru soruyorum cevap veremiyor. Bak soruyorum. Tekrar tekrar soracağım sana. Bütün CHP’li belediyeleri haraca bağladın mı? Aylık Tele 1’e kaç para alıyorsun? Bir tanesini açıkladım bak. Mudanya Belediyesi’nden yaptığını açıkladım. Şimdi sana tekrar soruyorum. Palavrayı bırak. Seçim gecesi neredeydin. Sana para verenlere sor neredeydim. Hangi belediyeden kaç para alıyorsun?

6 MASA DA AKP’YE BENZEDİ
Sizin AKP’den hiçbir farkınız yok. Yumruk yine aynı yumruk. Ne var ki el değişti. Saz yine aynı saz. Ne var ki tel değişti. Aynı teranesiniz siz. Hepinizi ifşa edeceğim bu millete. Onun için diyoruz ki; Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket. Siz bu memlekete yalan söylüyorsunuz. 6’lı masaya sesleniyorum. Sizde AKP’ye benzediniz. AKP 20 yıldır yolsuzluk yapıyor. 20 yıldır talan var. Aynısını yapıyorsunuz. Sayfiye yerlerini paylaşmışsınız. Marmaris’i, Bodrum’u, İzmir’i. Buralarda ortak çalıyorsunuz. Sizi bu millete anlatacağım.

TÜRKİYE’Yİ BU CENDEREDEN ÇEKİP ALACAĞIZ
Bu ülkenin akla ihtiyacı var. Hurafelere, tarikatlara değil. Akla, bilime ihtiyacı var. Bu ülkenin adil mahkemelere ihtiyacı var. Adalete ihtiyacı var. Ve bu ülkenin ahlaka ihtiyacı var. Türkiye’de ahlak çöktü. Ahlakı yeniden tesis etmemiz lazım. Hırsızlık diz boyu, fışkırıyor. Kanalizasyon her yer. Türkiye’yi bu cendereden çekip alacağız. İnanıyorum ben buna. İnsan üstü bir gayretle çalışıyoruz. Dün Muğla’dan çıktım. Bugün Akhisar’dayım. Akşama gece 12’de Yalova’da bitireceğim programı. Oradan yine devam edeceğiz. Bu sefer İç Anadolu. Şimdi insanlar genelde yazlıkta ya da tarlada. Tarlaları, sahilleri dolaşıp milletimizle dertleşeceğiz. Bunları anlatacağız.



ERDOĞAN BANKALAR ARACILIĞIYLA BU MİLLETİ SOYUYOR
Erdoğan sizin cebinizden paraları aldı, bankaların kasasına koydu. Bankalar geçen yıla göre yüzde 400 kar etti. İlk altı ayına göre. Fakirin, fukaranın cebinden aldığı paraları bankalara koydu. Türkiye’nin en büyük faizcisi Erdoğan’dır. Ey Müslümanlar inanmayın bunun nas falan dediğine. Bu sizi kandırıyor. Sizden paraları aldı. Onları bankaların kasalarına koydu. 12 liradan dövizi olan yatırdı diyelim. Bugün dolar 18 lira. Yüzde 50 artmış. Bunun yüzde 50 artışının yüzde 17’sini banka ödeyecek. Yüzde 33’ünü hazine ödeyecek. Kime? Üç beş kuruş parası olan adama. Yüzde 33’ünü hazinenin ödemesi demek, hepinizin cebinden para çalınması demek. Yüzde 33. Böyle bir kar yok. Banka sizden parayı topladı. 17 faiz verdi size. 33’ünü de hazine bankaya verdi. Sonra bankadan para almaya gittiğinizde banka size 40 ile verdi, 50 ile verdi. Bu bir soygun düzenidir. Erdoğan bankalar aracılığıyla bu milleti soyuyor. Bunu korkmadan anlatacağız. Dava açacakmış, açsın. Fakirin, fukaranın parası bu. Bunu ona yedirmeyeceğiz.