Memleket Partisi Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İNCE; “Erdoğan ile olmaz, Erdoğan’ın eskileri ile de olmaz!”
28.04.2023

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçim çalışmaları için geldiği Düzce’de hem iktidara, hem muhalefete yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yorgun ve kibirli olarak tanımlayan İnce, “Erdoğan ile olmaz, Erdoğan’ın eskileri ile de olmaz” ifadesini kullandı.

Düzce’de çoşkulu bir kalabalık tarafından şehir girişinde karşılanan İnce, gençlerle ayaküstü sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Gördüğü ilginin ardından seçimlerde ciddi bir oy beklediklerini belirten Cumhurbaşkanı adayı İnce, Düzce Cedidiye Meydanında şöyle konuştu:

“SEÇİMLERE SİYASİ DARBE DEMEK, DEMOKRASİ RUHU İLE BAĞDAŞMAZ”

 

İki hafta sonra seçim var. Demokrasilerde seçim günü şölen düğün günü bayram günüdür. Seçime siyasi darbe demek, demokrasi ruhu ile uyuşmaz. Bunlar doğru şeyler değil. Devletin uçakları, devletin araçları, hazine parası, bütün imkanlarla yarışacaksın, sonra seçimi küçümseyeceksin. Egemenlik hakkının kullanılmasıdır seçim. Milletin özgür iradesidir. Biz bir otobüs bir telefonla kampanya yapıyoruz. Yolda gelirken tekrar arıza yaptı otobüs biraz sonra sonra gelecek. 2006 model bir otobüsle. Hazine yardımı yok. Belediye imkanları yok. Bir kesim hazineden besleniyor bir kesim belediyelerden besleniyor. Biz üçüncü yol olarak buradayız.


“ERDOĞAN OLMAZ, ERDOĞAN’IN ESKİLERİ İLE DE OLMAZ”

Erdoğan gitmelidir! Neden gitmelidir? 21 yılda Erdoğan hiçbir sorunu çözemedi. İşsizlik aynen duruyor. Artarak katlanmış. Enflasyon orada, hayat pahalılığı öyle. Hatta Erdoğan’dan önce sığınmacı sorunumuz yoktu. Onunla birlikte bir de sığınmacı sorunumuz oldu. O bu işleri yürütemedi, yapamadı. Yorgun, kibirli artık gitmeli! Fakat, o gitsin derken de Erdoğan’ın eskileri ile Kılıçdaroğlu mu? çözecek. Yani 21 senenin 17- 18 senesinde Babacan ve Davutoğlu var zaten. Erdoğan olmaz, Erdoğan’ın eskileri ile de olmaz.

 

“ÜÇÜNCÜ YOL SUNUYORUZ”

Biz bir üçüncü yol sunuyoruz millete. Diyoruz ki; Ne cumhur ne millet tek yol memleket! 

CHP liselerine 77 kişiyi yerleştirmişler DEVA’lı, SAADET’li, GELECEK’li, yazık CHP’lilere yazık. Sonra açıklama yapıyor Davutoğlu, ‘90 yaşındaki halamı bile ikna edemedim’ diyor CHP'ye oy vermesi için. Babacan açıklama yapıyor; ‘Tabanımızı ikna edemiyoruz’ diyor. Ya sende halanı ikna edememişsen demek ki, senin işin bitmiş. Hiçbir işe yaramıyorsun demek.

“CHP, İYİ PARTİ VE MEMLEKET PARTİSİ İTTİFAK KURMALIYDI”

Bu işin doğrusu  CHP, İYİ Parti ve Memleket partisi birlikte bir ittifak kurmalarıydı. Bu olmadı. Biz tek başımıza bu millete bir seçenek üretiyoruz. Diyoruz ki; Ne sağdan, ne soldan Atatürk’ün yolundan. Memleket partisi olarak çok ciddi bir oy alacağımızı görüyoruz. Bugün burada 15 tane gençle konuştum. İlk kez oy kullanacak, 15'te 15. gençlere güveniyorum Gençlerle birlikte, biz bu ülkede bir büyük değişimin önünü açacağız, çekip alacağız uçurumun kenarından ülkemizi. Buna inanıyorum. Gerisi boştur.

“MİLLETİN HUZURA VE GÜLMEYE İHTİYACI VAR”

Milletin huzura ihtiyacı var gülmeye ihtiyacı var. Milletin refaha ihtiyacı var. Kirasını ödeyemiyor. Et alamıyor, süt içeremiyor çocuklarına. Şimdi bir ithalat ile kıymanın fiyatını düşürecekler. Ama bu da üreticiyi batıracak. ithalat sopasıyla üretici terbiye etmeye kalkarsanız, kurban bayramından sonra eti vitrinde bile göremezsiniz.